Trikotillomani og dermatillomani (skinpicking)

Trikotillomani er kendetegnet ved en gentagen impuls til at trække egne hår ud.

Dermatillomani eller skinpicking er kendetegnet ved en gentagen trang til at kradse eller pille i huden. Trikotillomani og dermatillomani er beslægtede lidelser og hører begge under betegnelsen “body focused repetitive behaviors”. I begge lidelser er der tale om en tvangspræget adfærd, som er svær at stoppe med.

Trikotillomani er kendetegnet ved en gentagen impuls til at trække hår ud. Hårene kan trækkes ud fra hovedet eller andre steder på kroppen, for eksempel øjenvippehår, øjenbryn, kønsbehåring eller skægstubbe.

Dermatillomani eller skinpicking kendetegnes ved gentagen trang til at pille i huden. Personer, der lider af dermatillomani piller for eksempel i huden, i bumser, hudorme, sår eller knopper. Det kan være alle steder på kroppen, men er ofte huden i ansigt, på bryst, ryg og arme. Det at pille i huden kan resultere i infektioner og urenheder.

Både trikotillomani og dermatillomani er ofte forbundet med skamfuldhed, hvilket desværre kan resultere i, at man kan gå længe med lidelsen inden man søger behandling.

Jeg har omfattende og god erfaring med behandling af trikotillomani og dermatillomani i med kognitiv adfærdsterapi, og jeg står klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål eller brug for en uforpligtende snak, hvor vi kan afklare, om jeg kan hjælpe dig, er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig.